Fitmate

Fitmate

Are you Fitmate?

De Fitmate is ontwikkeld door COSMED (Italië), een bedrijf dat al meer dan 20 jaar wereldleider is in de ontwikkeling en verkoop van meetapparatuur voor de begeleiding van topsporters en sporters op weg naar de top. De apparatuur is wereldwijd te vinden in vrijwel alle universiteiten en sportmedische instituten. Fitmate is een initiatief om deze toptechnologie voor een breder publiek toegankelijk te maken.

In Zeeland is Fitness Fitaal het enige centrum dat gebruikt maakt van deze testmethode. Via deze weg willen wij onze klanten een nog beter trainingsadvies geven.

Meten=Weten

Met de Fitmate zijn er drie echte, directe metingen mogelijk: rustenergieverbruik, VO2max en caloriegebruik (tijdens iedere willekeurige work-out). Dit zijn echte metingen doordat gebruik gemaakt wordt van een zuurstof analysator en een zogeheten flowmeter. De klanten krijgen direct een zeer overzichtelijk rapport mee en de resultaten worden in de PC opgeslagen om latere trends te bekijken.

Toepassing van de FITMATE binnen Fitness Fitaal

Vanaf februari zullen de tests beschikbaar zijn voor de klanten van Fitness Fitaal. De test zal bestaan uit:

  • Bloeddruk meting
  • Lenigheidsmeting
  • Vetpercentage
  • Gewicht
  • Lichaamssamenstelling
  • VO2 max (zuurstofverbruik)
Apart van de Fittest kan er ook een stofwisselingstest gedaan worden. Hier zal berekend worden wat uw stofwisseling in rust is en hoeveel calorieën u lichaam dagelijks nodig heeft.

De test uitslag:

Ieder apart gemeten onderdeel wordt weg gezet in een tabel zodat u gelijk kan zien hoe dat onderdeel er voor staat. Van alle tests wordt een gemiddelde genomen en kunt u zien hoe de algemene conditie er voor staat. Ook krijgt u uit de VO2 max test gelijk verschillende hartslag- en trainingszones die van toepassing zijn op u, dus niet de tabelletjes zoals op de cardio apparatuur. Naar aanleiding van de test kan uw trainingsschema natuurlijk weer op maat gemaakt worden door een van onze instructeurs.