Zumba

Zumba

Wat is Zumba?

Zumba

Zumba is het swingendste en snelst groeiende fitnessprogramma wereldwijd en is inmiddels ook Nederland aan het veroveren! Zumba betekent letterlijk "snel bewegen en lol hebben", een omschrijving die perfect beschrijft waar deze workout voor staat!

Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op Latin en wereldmuziek zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Maar Zumba is vooral leuk, makkelijk en effectief. Iedere les is een feest!

Bijkomend voordeel is dat Zumba een echte calorieënverslinder is en goed kan helpen bij gewichtsverlies. Op een leuke manier werk je aan je conditie, verbrand je vet en breng je je lichaam mooi in vorm. Al na een paar weken voel je de verbetering aan je taille en je dijbenen. Door de warme klanken, opzwepende ritmes, swingende heupen en dynamische vergeet je bijna dat je met een workout bezig bent.

Geschiedenis

Fitness trainer Alberto 'Beto' Perez uit Colombia is de bedenker van Zumba. Voor een aerobicsles gebruikte hij een keer zijn favoriete Salsa en Merengue muziek en hierna wilde zijn klas niks anders meer! Dat was het begin van Zumba. Op reis in Miami werd Alberto tijdens zijn populaire Zumba workout benaderd door twee zakenmensen en samen besloten ze om Zumba in Amerika groot te maken. Inmiddels is Zumba uitggegroeid tot een wereldwijd concept en wordt het inmiddels in meer dan 35 landen gegeven.

Voor wie?

Zumba kent geen moeilijke choreografie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen. Zumba maakt je vrolijk, kijken is meedoen!

In het kort

  • Wereldwijd snelst groeiende en swingendste workout
  • Fitness en dansworkout op Latin en wereldmuziek
  • Geen moeilijke choreografie, kijken is meedoen
  • Geschikt voor jong en oud en alle fitnessniveau's
  • Van Zumba wordt je vrolijk, iedere les een feest!