Bodybalance

Bodypump

Wat is Bodypump®?

Bodypump

Bodypump® kan het beste omschreven worden als fitness op muziek. Terwijl de oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor plezier en motivatie. Daarom zijn bij Bodypump® beiden niet van elkaar los te denken. Niet alleen heeft iedere spiergroep een eigen nummer, ieder stukje in de muziek hoort bij een bepaalde beweging op een bepaald tempo! Dit zorgt voor een heel unieke sensatie die uniek is voor Bodypump®.
Een Bodypump® workout bestaat uit een les van een uur. Tijdens de training komen alle spiergroepen aan bod. De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale stang: barbell genaamd. Het gewicht aan de barbell kan je m.b.v. schijven zelf bepalen. Dit is een groot voordeel van Bodypump®: ieder kan op zijn of haar eigen niveau trainen. Beginners en gevorderden kunnen dus naast elkaar meedoen. Naast de barbell wordt er gebruik gemaakt van een trainingsbankje waarop liggende oefeningen worden uitgevoerd.
Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is dus gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. Een enorme toename in spiermassa is dan ook niet te verwachten. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren maakt het de ideale training om snel in "shape" te komen.

Bodypump

Voor wie is Bodypump®?

Bodypump® is voor iedereen geschikt. Het gewicht aan de barbell kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel dat niet met aerobics bereikt kan worden. Het percentage mannen tijdens een Bodypump® les ligt rond de 30%. Over de hele wereld veroorzaakt Bodypump® een ware trainingsgolf. In Nieuw Zeeland wordt het al vijftien jaar met succes gegeven!

De kracht van Bodypump®

Bodypumpt is ontwikkeld door Les Mills International, een Nieuw Zeelandse fitnessorganisatie, die op het gebied van van groepslessen enkele unieke uitgangspunten hanteert. Allereerst dienen de groepsworkouts eenvoudig te zijn, zodat "het denken" niet "het doen" in de weg staat. Ten tweede moet een fitnessprogramma precies bieden wat de deelnemer ervan verwacht. Of het nu om figuurverbetering, afslanken of conditieverbetering gaat.

De kracht van Bodypump® ligt dus in de eenvoud en het verwezenlijken van persoonlijke doelen. Bodypump® wordt uitsluitend gegeven bij erkende Bodypump® clubs. Deze beschikken over instructeurs die intensief getraind worden op het geven van veilige en verantwoorde Bodypump® lessen.

De voordelen van Bodypump®

  • Verhoogde spierkracht
  • Verbeterd uithoudingsvermogen
  • Meer spiervolume
  • Vermindering van vetpercentage
  • Verbeterde lichaamssamenstelling
  • Sterkere botten
  • Beter houding