Bodybalance

Bodybalance

Wat is Bodybalance®

Bodybalance

Bodybalance® is een Body & Mind groepsfitness les. Deze les maakt gebruik van het traditionele Yoga en Tai Chi. Oude culturen uit India en het verre oosten wijzen al eeuwen op de voordelen van een goede balans tussen lichaam en geest. Onderdelen van Bodybalance® zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie. Al met al is het een echte holistische workout die geest en lichaam in balans brengt. Bodybalance® richt zich dus niet op het verbeteren van de conditie, zoals dat wel het geval is bij RPM, Bodycombat en met name Bodyattack. Bij Bodybalance® draait alles om het verbeteren van je houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht. Met Bodybalance® bereik je een hogere graad van ontspanning, zodat de dagelijkse stessfactoren minder schadelijke effecten zullen hebben.

Bodybalance

Voor wie is Bodybalance®?

Bodybalance® is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van Yoga of Tai Chi vereist. Alle Bodybalance® lessen kennen een bijbehorende choreografie welke om de drie maanden wisselt. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren. In principe is deze workout ontwikkeld voor gezonde mensen zonder beperkingen. In de praktijk blijkt echter dat Bodybalance® in veel gevallen een positief effect heeft op mensen met rug- en andere lichamelijke klachten.

De kracht van Bodybalance®

Deelnemers aan Bodybalance® merken al na een paar lessen, door een toename in kracht van de rompspieren, dat zij beter in staat zijn om een correcte lichaamshouding aan te nemen. Daarnaast zorgt Bodybalance® voor een perfecte ontspanning van de schouder en nekspieren.

Bodybalance® wordt uitsluitend gegeven door clubs die daarvoor een licentie hebben. Deze clubs beschikken over instructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd voor het geven van Bodybalance®, bovendien dienen BODYBALANCE® instructeurs iedere drie maanden speciale workshops te volgen, waarmee ze hun certificaat geldig houden en up-to-date worden gehouden om je iedere keer opnieuw een onvergetelijke les te bezorgen.

Voordelen van Bodybalance®

  • Lenigheid
  • Verbetering houding
  • Verbeterde behendigheid / coödinatie
  • Sterkere botten
  • Vermindering van Stress