FitMate

Fitmate is ontwikkeld door COSMED (Italië). Dit bedrijf is al meer dan 20 jaar wereldleider in de ontwikkeling en verkoop van meetapparatuur voor de begeleiding van topsporters en sporters op weg naar de top.

Fitness Fitaal brengt jullie graag nog verder dan je persoonlijke top en daarom hebben wij deze geavanceerde testmethode ook in huis. Zo kunnen wij je een nog beter trainingsadvies geven.

Met de Fitmate zijn er drie directe metingen mogelijk: rustenergieverbruik, VO2max en caloriegebruik (tijdens iedere willekeurige workout). Dit zijn echte metingen, omdat er gebruik wordt gemaakt van een zuurstofanalysator en een flowmeter. Gebruikers krijgen na afloop van de test een overzichtelijk rapport mee. De resultaten worden door Fitness Fitaal ook opgeslagen, zodat bij een volgende test verschillende trends zichtbaar zijn.

De test bestaat uit:

  • Bloeddrukmeting;
  • Lenigheidsmeting;
  • Meting vetpercentage;
  • Lichaamsamenstelling;
  • VO2max (zuurstofverbruik).

Van elk gemeten testonderdeel worden de resultaten weggezet in een tabel. Zo wordt overzichtelijk hoe elk onderdeel ervoor staat. Naar aanleiding van de resultaten kunnen de trainers een beweegschema op maat voor je maken.

Apart van deze test kan ook een stofwisselingstest gedaan worden. Hieruit kan worden berekend wat je stofwisseling in rust is en hoeveel calorieën jouw lichaam nodig heeft om af te vallen, aan te komen of op gewicht te blijven.